Web Analytics Made Easy - Statcounter

بازیکن پیشین تیم ملی می‌گوید که نمی‌خواهد پرسپولیس به خاطر طلب او صدمه ببیند و به همین دلیل به AFC شکایت نکرده اما در عین حال گفت که دادن مجوز به باشگاه‌های بدهکار خلاف بوده است.

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، وحید هاشمیان که اکنون به عنوان مربی تیم فوتبال زیر 17 ساله‌های باشگاه هامبورگ فعالیت می‌کند، همچنان یکی از نام‌هایی است که برای مسئولان ورزش و فوتبال کشور جذاب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر از چندگاهی نام او برای حضور در پستی جدید مطرح می‌شود. یک بار سرمربیگری تیم‌های نوجوانان و جوانان، یک برای هدایت تیم امید، یک بار حضور در تیم ملی به عنوان مربی، بار دیگر صحبت از هدایت تیم نفت تهران می‌شود و این بار صحبت از حضور وحید هاشمیان در هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس شده است.

وحید هاشمیان در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم در خصوص وضعیت تیم زیر 17 ساله‌های هامبورگ، وضعیت این تیم و مقایسه فوتبال پایه ایران و آلمان، طلبی که از باشگاه پرسپولیس دارد، شایعه حضورش در هیئت مدیره این باشگاه و همچنین قرعه‌کشی جام جهانی صحبت کرده است.

تسنیم: وضعیت‌تان در باشگاه هامبورگ چطور است؟

مدتی است که در تیم زیر 17 سال هامبورگ مشغول هستم و شرایط اینجا خوب است. در حد تیم‌های حرفه‌ای تمرین می‌کنم و این فقط مربوط به تیم ما نیست، بلکه در تمام تیم‌های هامبورگ شرایط به همین شکل است. یک محیط بسیار حرفه‌ای در باشگاه وجود دارد که از حضور در این باشگاه خوشحالم، چون هم تجربیات خودم را انتقال می‌دهم و هم از همکاران چیزهای جدیدی یاد می‌گیرم.

تسنیم: وضعیت بازی‌های تیم‌تان به چه شکل است و در جدول شرایط خوبی دارید؟

در لیگ تیم‌های زیر 17 ساله شمال آلمان شرکت می‌کنیم. اکنون در رتبه‌های بالای جدول قرار داریم و اگر این هفته بتوانیم بازی با وردربرمن را با پیروزی پشت سر بگذاریم، می‌توانیم صدرنشین شویم.

تسنیم: فضای کار در هامبورگ همان فضای مورد انتظار شما بوده است؟

هیچ موقع که همه چیز در همه جا کامل نیست. هر جایی که کار یا زندگی کنید، خوبی و بدی را با هم دارید. با این حال من از شرایطی که اینجا دارم راضی‌ام و فضای خوبی در هامبورگ وجود دارد.

تسنیم: حالا که در تیم‌های پایه حضور دارید و استعدادهای فوتبال آلمان را از نزدیک نگاه می‌کنید، سؤالی هم درباره جام جهانی نوجوانان بکنیم. ایران در این رقابت‌ها شگفتی‌ساز شد و آلمان را هم با نتیجه پرگلی شکست داد. این موضوع را چطور ارزیابی می‌کنید؟

فوتبال پایه در ایران مملو از استعداد است، اما امکانات نداریم. اگر حتی یک چهارم امکانات کشورهای دیگر در ایران باشد، فوتبال پایه کشورمان می‌تواند در جهان مطرح شود. این موضوع در کوتاه مدت به وجود نمی‌آید و باید برنامه‌ریزی داشته باشیم. ممکن است در مقطعی جرقه‌ای زده شود و ما شگفتی‌ساز شویم، اما آنقدر در این شگفتی می‌خوابیم و خوشحالی می‌کنیم که آینده را از دست می‌دهیم.

تسنیم: این همان موضوعی است که همیشه مطرح می‌شود. ما استعدادها را پس از درخشش‌شان رها می‌کنیم.

از همین تیم آلمان که ایران موفق شد با چهار گل شکستش بدهد، یک بازیکن 17 ساله آمده و در تیم اصلی هامبورگ در بوندس‌لیگا بازی می‌کند و تاکنون دو گل هم زده است. به کدام بازیکن ما در این سطح اجازه می‌دهند بازی کند؟ باید دید این بازیکنان در چه مسیری قرار می‌گیرند و چه آینده‌ای دارند. روی جرقه‌ها نمی‌توان ارزیابی کرد، به طور مثال یک زمان کامرون آمد و در تیم‌های پایه بسیار هم مطرح شد، اما اکنون از این تیم خبری نیست. شما نگاه کنید کامرون کجاست و آلمان به کجا رسیده است. روی نتایج مقطعی در تیم‌های پایه نمی‌تواند درباره آینده فوتبال یک کشور صحبت کرد.

تسنیم: یک بحثی هم این روزها در فوتبال ایران مطرح شده و آن بحث مجوز حرفه‌ای باشگاه‌هاست. باشگاه‌هایی که بدهکار بودند یا بدهی داشتند، نتوانستند مجوز حرفه‌ای و جواز حضور در لیگ قهرمانان آسیا را بگیرند. گفته می‌شود پرسپولیس و استقلال هم بدهی زیادی دارند، اما فدراسیون برای آنها مجوز صادر کرده و یکی از نمونه‌های بدهکاری این دو باشگاه هم شاید رأی انضباطی شما باشد که پرسپولیس باید طلب‌تان را بدهد اما به نظر می‌رسد تاکنون اقدامی نشده است.

داستان ما (من و پرسپولیس) از اینجا شروع شد. یک سال و نیم در پرسپولیس بازی کردم و از این اتفاق هم خیلی خوشحالم که در تیم بزرگی به نام پرسپولیس بودم. در این مدت هم توانستیم افتخارآفرینی هم داشته باشیم و یک قهرمانی در جام حذفی کسب کردیم و خود من هم بدون درگیری و حاشیه بازی کردم و بعد از آن هم از فوتبال رفتم. بعد از جدایی‌ام باشگاه پرسپولیس با من تسویه حساب نکرد و بخش زیادی از پول من را نداد و حتی زمان آقای رویانیان اعلام کردند، من نه تنها طلبی ندارم، بلکه به باشگاه پرسپولیس بدهکار هم هستم. من همیشه می‌خواستم دوستانه و با مذاکره موضوع را حل کنم، اما این صحبت مدیران وقت باشگاه پرسپولیس باعث شد کاری که نمی‌خواهم را بکنم و به کمیته انضباطی بروم.

در کمیته انضباطی بار اول گفتند این شکایت درست نیست و رأی در استیناف به قطعیت رسید و باشگاه پرسپولیس محکوم شد پول من را پرداخت کند. این اتفاق با رأی کمیته انضباطی هم رخ نداد و پس از آن ما جلسه‌ای دوستانه را با آقای حسنی‌خو، نماینده وزیر ورزش و جوانان داشتیم، نماینده خودم دو بار پیش آقای طاهری رفت و در خصوص طلبم صحبت کردند و به توافقاتی رسیدند. پس از آن آقای طاهری منکر مذاکره و توافق شدند، اما همان موقع هم گفته بودند تسویه مالی را امضا کنید، ما خودمان می‌دانیم چقدر پرداخت کنیم.

من نوع ادبیات کسی را که تازه به فوتبال آمده با کسی که سال‌ها در فوتبال حضور دارد، نپسندیدم. آن زمان هم ریاست آقای کفاشیان در فدراسیون فوتبال بود و می‌دانستم که فدراسیون او اجرا کننده آرای انضباطی نیست و از طرفی هم خودم هیچ وقت دوست ندارم برای منافع شخصی‌ام منافع فوتبال ایران را به خطر بیندازم. به همین دلیل به جای شکایت به AFC و فیفا به دادگاه عمومی شکایت کردم و پس از انجام پروسه یک و نیم ساله، دادگاه رأی را به سود من اعلام کرد، اما آنها نیز گفتند فدراسیون فوتبال باید اجرا کننده این حکم باشد. مدارک من کامل است، نامه‌نگاری‌هایی که در خصوص طلبم شده وجود دارد و به باشگاه پرسپولیس و علیرضا اسدی، دبیرکل وقت فدراسیون فوتبال نامه زده‌ام. آن زمان نه تنها رأی انضباطی اجرا نشد، بلکه باشگاه‌ها را حمایت کردند که این مسئله باعث بدهکارتر شدن باشگاه‌ها نیز شده است.

تسنیم: شما هم می‌توانستید به AFC شکایت کنید. چرا برای رسیدن به طلب‌تان این کار را نکردید؟

یک وکیل ورزشی در زوریخ که کارمند فیفا بوده و دوست من است، چند وقت پیش به من گفت که AFC از باشگاه‌ها خواسته برای حرفه‌ای بودن باید لایسنس بگیرند و از من خواست اگر بدهی‌ام صاف نشده، در این خصوص اقدام کنم و به AFC بگویم. واقعیت من دوست ندارم چنین کاری کنم و به دوستم هم گفتم دوست ندارم پرسپولیس از این اتفاق صدمه بخورد و گفتم که با فدراسیون فوتبال مکاتبه می‌کنم. دوباره به فدراسیون و آقای ساکت نامه زدم که اگر نیاز باشد، آن را منتشر خواهم کرد و به او توضیح دادم که من همه راه‌ها را رفته‌ام و اکنون رأی کمیته انضباطی و دادگاه را دارم، اما فدراسیون آن را اجرا نمی‌کند. به آقای ساکت گفتم یک ماه وقت می‌دهم و بعد از آن هم به پرسپولیسی‌ها نامه زدم که 48 ساعت دیگر تکلیف من را مشخص کنید، اما هنوز هیچ جوابی در این خصوص نیامده است.

بعد از این اتفاقات متوجه شدم که فدراسیون فوتبال مجوز حرفه‌ای یکسری تیم‌های بدهکار را صادر است. دیروز (سه‌شنبه) با آقای ساکت تماس گرفتم و گفتم من به خاطر نام ایران و عرق ملی‌ام، تا به اینجا دست نگه داشتم، به شما نامه زدم و گفتم باید وضعیت را به صورت قطعی مشخص کنید، اما کار شما و گرفتن مجوز حرفه‌ای برای باشگاه‌های بدهکار، کار خلافی بوده که یکی از مدارک این کار خلاف دست من است. گفتم که من به شما، آقای اسدی و طاهری نامه زدم، دو رأی انضباطی دارم و آیا با این شرایط کاری که فدراسیون انجام داده غیر قانونی است یا قانونی؟ خواستم تکلیف این موضوع مشخص شود و جواب این سؤال را بدهند.

تسنیم: خودتان فکر می‌کنید چرا با این همه اتفاق، پول شما پرداخت نمی‌شود؟

می‌گویند پول ندارند، اما همین فصل گذشته دو بازیکن اوکراینی آمدند و نفری یک میلیارد هم پول گرفتند. پول من که 11 سال در بوندس‌لیگا بازی کردم، عضو تیم ملی بودم، ثمره حضور یک سال و نیمه من در پرسپولیس کسب یک قهرمانی کنار کادرفنی و سایر بازیکنان بود، پرداخت نمی‌شود، اما یک میلیارد به دو بازیکن بی‌کیفیت اوکراینی دادند.

تسنیم: اکنون تصمیم شما چیست؟

من منتظر جواب آقای ساکت هستم. او مسئول بدهکارها نیست، مسئول بالا رفتن بدهکاری باشگاه‌ها هم نیست و این ثمره مدیرانی است که سابقه ورزشی نداشتند. آنها از طریق رابطه با وزیر پست گرفتند، مدیران باشگاه‌ها شدند، با پول مردم برای خود اسمی درست کردند و حالا هم رفته‌اند. حالا باید پاسخ داده شود که این باشگاه‌ها روی کدام مبنا موفق به کسب مجوز حرفه‌ای شدند.

تسنیم: صحبتی هم مطرح شده بود مبنی بر اینکه شما گزینه حضور در هیئت مدیره پرسپولیس هستید.

من هیچ اطلاعی از این موضوع ندارم و هیچ کسی با من صحبت نکرده است. شاید فکری بوده، اما صحبتی با من نشده است. درباره موضوعی هم که با من صحبت نشده، اظهار نظری ندارم و نه فکری به این مسائل می‌کنم.

تسنیم: قرعه‌کشی جام جهانی 2018 روسیه 10 آذرماه برگزار می‌شود. برخی می‌گویند ایران مقابل تیم‌های قدرتمند بهتر از تیم‌های ساده‌تر بازی می‌کند. به نظرتان حضور در کدام گروه برای ایران بهتر است؟

مسلماً هر چقدر گروه‌مان ساده‌تر باشد، شرایط بهتری پیش می‌آید. کی‌روش هم نشان داده بازیکنان تیم ملی را مقابل تیم‌های قوی و ضعیف به خوبی تحریک می‌کند و فرقی ندارد. با این حال ما با قرعه‌کشی نمی‌توانیم قهرمان شویم، بلکه همه چیز به لیاقت خودمان بستگی دارد. در مقدماتی جام جهانی عملکرد خوبی داشتیم و اگر بتوانیم با انجام بازی‌های تدارکاتی خوب آماده جام جهانی شویم، فکر می‌کنم بتوانیم در این دوره از جام جهانی، یک مرحله بالاتر برویم. با این حال باید انتظاری که از تیم ملی داریم، در حد توان و برنامه‌ریزی‌مان باشد.

تسنیم: گروه ایران را پیش‌بینی می‌کنید؟

اصلاً نمی‌توانم پیش‌بینی کنم. این کار من نیست.

گفت‌وگو: علیرضا محرمی

انتهای پیام/

R35347/P1015135/S3,27/CT2 موضوعات مرتبط کارلوس کی‌روش فدراسیون فوتبال ایران پرسپولیس تهران

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۵۲۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رای تحسین برانگیز فدراسیون تاج!

به گزارش "ورزش سه"، حکم کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال که سه‌شنبه‌ شب رسانه‌ای شد، نه‌تنها فضای فوتبال که جامعه ورزشی و هواداری را هم تحت‌تأثیر قرار داد؛ حکمی که برخلاف روال حاکم بر فوتبال و برخلاف ذهنیتی که حداقل در یک هفته اخیر ساخته شده بود، صادر شد.
داستان از بازی پرسپولیس و سپاهان آغاز شد؛ بازی حساس هفته بیست‌وپنجم لیگ برتر که قرار بود‌ نتیجه‌اش در معرفی قهرمان لیگ نقش تعیین‌کننده‌ای داشته باشد. بازی با تساوی بدون گل به پایان رسید اما اتفاق جنجالی نه در زمین فوتبال که روی سکوها افتاد. دقایقی بعد از بازی، فضای مجازی چهره مرد موسپید‌کرده‌ای را به نمایش گذاشت که دور از همه آموزه‌های اخلاقی به تماشاگران زن توهین می‌کرد. البته این تمام ماجرا نبود چراکه ویدئو‌هایی هم از تنش‌های رخ‌داده روی سکوها بین هواداران مرد و زن منتشر شد و خیلی زود سروصداهای زیادی به راه انداخت. این ویدئوها نه رنگ‌ها که کل جامعه را متاثر و سؤال کلیدی را مطرح کرد؛ آیا قرار است این نوع رفتارها در ورزشگاه‌های فوتبال تکرار و توهین‌ها عادی شود؟ اما نگرانی اصلی چیز دیگری بود؛ اینکه با اتفاقات رخ‌داده در جریان بازی پرسپولیس و سپاهان، دوباره تماشاگران زن فوتبال با مشکل حضور در استادیوم‌ها روبه‌رو می‌شوند؟ طبق معمول سناریوهایی نوشته شد؛ بعضی مدعی شدند این اتفاق طبق خواسته گروهی که مخالف حضور زنان در استادیوم‌ها هستند، برنامه‌ریزی و اجرا شده و نتیجه‌اش به‌طور حتم حذف دوباره زنان است. بعضی از مخالفان دوباره میدان را خالی دیدند، جولان دادند و فریاد زدند که حق با ما بود و استادیوم جای زن نیست.

اما در بین تنش‌ها و شائبه‌هایی که ایجاد شد، کمیته انضباطی رأیی داد که دور از تصور بود. طبق این رأی، فصل آینده بازی‌های رفت‌ و برگشت 2تیم پرسپولیس و سپاهان در تهران و اصفهان بدون تماشاگران مرد و با حضور زنان برگزار می‌شود. این حکم را می‌شود بهترین حکم این کمیته در دهه‌های اخیر دانست؛ حکمی که با تحسین همگانی روبه‌رو شده است. در حافظه تاریخی نسلی که امروز با فوتبال درگیر است، تقریبا بیشتر حکم‌ها در حد جریمه و محرومیت بوده و با اعتراض همراه. اما این حکم هرچند گروهی از مردان را از حضور در 2بازی تماشایی محروم کرده اما فعلا معترضی ندارد؛ چرا‌که عادلانه به‌نظر می‌رسد و شاید از نظر خود مردان هم این رأی بهترین راه برای دلجویی از زنانی باشد که مورد توهین قرار گرفته‌اند.
این حکم زنان را به 2خواسته‌ای هم که در این چند سال داشته‌‌اند، می‌رساند. هر بار که موانعی برای حضور زنان در استادیوم ساخته شد، آنها پیشنهاد دادند که یکی دو بازی بدون مردان و فقط با تماشاگران زن برگزار شود. در آن روزهایی که واژه زن و استادیوم تابو بود، فکر کردن به این ایده و اجرایی‌کردن آن و حتی تصور تماشای یک استادیوم زنانه، اتفاقی ناشدنی بود. اما تجربه یک فصل برگزاری مسابقات با حضور تماشاگران زن، هرچند دست‌وپا شکسته، فدراسیون و دیگر مسئولان را مجاب کرده است که می‌شود بعضی از بازی‌ها را بدون مردان و فقط در حضور زنان برگزار کرد؛ همان کاری که در فوتبال همسایگانی نظیر ترکیه بارها تکرار شده است. شاید زنان الگوی بهتری از تماشاگران فوتبال را ارائه دهند.
در همه سال‌های گذشته فوتبال به‌عنوان ورزش مردانه معرفی شده که فقط مردان حق تماشای آن و حق اظهارنظر درباره آن را دارند. حتی در فصلی هم که باز سپاهان و پرسپولیس به‌خاطر بی‌اخلاقی روی سکوها، خارج از تهران و اصفهان و بدون تماشاگر بازی کردند، کسی به این فکر نبود که تماشاگران زن می‌توانند سکوها را پر کنند، چرا‌که زنان را دور از فوتبال می‌دیدند حتی با اینکه سال‌ها بود که زنان تیم ملی فوتبال داشتند. اما این حکم و البته استقبال پرشور زنان از بازی‌های لیگ نشان می‌دهد که این تفکر کم‌کم رنگ می‌بازد.
حکمی که صادر شده، غیر از زنان، برنده دیگری هم دارد؛ فدراسیون فوتبال. فدراسیون در این چند سال‌ و به‌خصوص در چند روز اخیر به ضدزن بودن متهم شده و اتفاق بازی سپاهان و پرسپولیس این شائبه را که مسئولان فوتبال با آغوش باز از حذف زنان استقبال می‌کند، تقویت کرد اما حکم کمیته انضباطی فدراسیون را تبرئه کرد و نگاه را به این نهاد تغییر داد.
از حالا می‌شود پیش‌بینی کرد و منتظر اتفاق ویژه‌ای در 2بازی فصل آینده بود. شاید در این 2بازی استادیوم آزادی 100هزار نفری نشود و نقش‌جهان روز خلوت‌تری را پشت‌سر بگذارد اما هم زنان تجربه جدیدی خواهند داشت و هم فوتبال ایران. از حالا زنان برای این 2بازی روزشماری می‌کنند.
منبع: همشهری

دیگر خبرها

  • رای تحسین برانگیز فدراسیون تاج!
  • پاسخ وزیر ورزش به چرایی فضای ملتهب فوتبال
  • تاریخ دقیق صدور مجوز حرفه‌ای باشگاه‌ها مشخص شد
  • کمیته استیناف آب پاکی را روی دست پرسپولیس ریخت
  • اعتراض پرسپولیس به جریمه ۶۰ میلیونی در کمیته استیناف رد شد
  • مجوز بازگشت «راهیان» به لیگ دسته اول فوتبال صادر شده‌ است
  • پیروانی تبرئه شد
  • صدور حکم سرپرست تیم پرسپولیس | پیروانی تبرئه شد
  • ورود فدراسیون فوتبال به حواشی بازی پرسپولیس - سپاهان در آزادی / فیلم
  • اوسمار به ساکت مدیون است